Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen.


-Als kindercoach werk ik oplossingsgericht. Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. We gaan werken aan het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van het kind. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan heeft.


Wat is het verschil tussen de kindercoach en een psycholoog?

- Net als een psycholoog, is het doel van de kindercoach om het gedrag van kinderen te verbeteren, waardoor ze zich prettiger, beter geaccepteerd en zelfverzekerder voelen.


- Ouders van kinderen die niet lekker in hun vel zitten, zijn meestal niet direct op zoek naar een stempel. De kindercoach biedt laagdrempelige, prakische hulp waarmee zowel de ouder als het kind snel ' verder' kan.


- Anders dan een psycholoog, stelt de kindercoach geen diagnose. De kindercoach kijkt - anders dan een psycholoog - niet te lang en te diep naar het verleden, maar richt zich op het hier en nu. De coaching is gericht op een gedragsverandering op korte termijn en biedt praktische handvatten aan zowel het kind al de ouders, die direct kunnen worden ingezet.


- Wanneer de kindercoach een gedragsstoornis vermoedt, zal hij hierover direct met de ouders in gesprek gaan. Desgewenst kan de kindercoach adviseren over het inschakelen van specialistische hulp.


- Voor de kindercoach is een verwijzing van de huisarts niet nodig.